Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Élőben figyelhették az endoszkópos beavatkozásokat

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. szeptember 15. 8:10

Nemzetközi diagnosztikai és terápiás endoszkópia konferenciát rendezett szeptember 14-én, pénteken az MH Honvédkórház Budapesten. A rendezvényen összesen 420 orvos vett részt huszonhárom országból.

1595941545
 

A Stefánia Kulturális és Szabadidő Központban rendezték meg pénteken azt a különleges konferenciát, amelynek keretében egyszerre három endoszkópos beavatkozást közvetítettek élőben a Honvédkórházból a megjelent külföldi és hazai szakemberek számára.

Mint azt a honvedelem.hu kérdésére a helyszínen a konferencia magyarországi főszervezője, dr. Gyökeres Tibor főorvos elmondta, az oktatási, továbbképzési és tapasztalatcserét célzó kongresszus mindenképpen nagy sikernek tekinthető. „Idén két ilyen kongresszusra nyílt lehetőség pályázat alapján, és a márciusi bécsi rendezvényt nem is lehetett megtartani a csekély érdeklődés miatt. Ennek fényében hatalmas sikernek tartom, hogy itt ennyien jelentek meg" − fogalmazott a szakember.

A kongresszuson orvosok és asszisztensek számára nyílt lehetőség arra, hogy betekintsenek a Honvédkórházban egyszerre három helyen, párhuzamosan folyó endoszkópos beavatkozásokba. Ezek között volt rutineljárás is, de olyan is, amelynek végrehajtása Magyarországon még távolról sem számít megszokottnak. A másfél órás, blokkos közvetítés közben és azt követően a szakemberek kérdéseket tehettek fel a látottakat illetően.

Fotók: Galovtsik Gábor