Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elsők és utolsók – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. december 8. 12:23

Azt gondolhatnánk, Bizonyos tekintetben könnyű a logisztikával foglalkozó alakulat évét értékelni, hiszen nagyon erős túlzással egy mondatban leírható, hogy a 2015. esztendő ugyanolyan volt, mint az elmúlt húsz.

1596005182
Gavlik Péter ezredes, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnoka persze nem véletlenül mondta éppen a húszas számot: december elsején ugyanis fennállásuknak ezt a kerek évfordulóját ünnepelték a kaposváriak.

– Hogyan ünnepeltek?

– Szűk körben. Ránk jellemző módon tudniillik épp csak az ünnepelt nem jelent meg a rendezvényen, hiszen ezredünk katonái akkor is a különböző tábori ellátó csoportokban dolgoztak, illetve felkészítéseken vettek részt. Az elmúlt húsz évünkről különben nemrégiben végeztem egy kis számvetést. Húsz év, az megközelítőleg 7300 nap. Pontosabban ugyanennyi munkanap, hiszen a logisztikai szakterületen nincs hétvége és ünnep. Ennyi idő alatt a missziók ellátása érdekében több mint 3000 konvojunk ment külföldre. Durván két és fél naponta indult tehát konvoj más országokba, és összesen több mint tizenötezer tonna anyagot szállítottunk. Emellett idén kiszolgáltuk a nem fegyveres szolgálatot ellátókat, valamint a tartós külföldi tanulmányokat folytatókat is; idei évünk tehát négy különböző kontinensen, több mint húsz országot érintett.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin december 11-én, pénteken megjelenő számában!)