Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eskütétel Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. március 14. 7:08

Hatvannégyen tették le a honvédesküt március közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

1596077041

Esküvel zárták felkészítésüket azok a tiszt, altiszt és legénységi állományú katonák, akik februárban kezdték alapkiképzésüket Hódmezővásárhelyen. A hathetes kiképzésre érkezők sikeresen teljesítették az alaki, egészségügyi, híradó, katonai tereptan, lövészet mellett a harcászati és műszaki foglalkozásokat.

Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese beszédében elmondta, hogy az alapkiképzésen résztvevők megkapták azokat az alapokat, amelyek a későbbi katonai szolgálatukhoz mindenképpen szükségesek lesznek. „Önök a katonai pályafutásuk egyik legjelentősebb állomásához érkeztek a mai napon. Percekkel ezelőtt azt fogadták, hogy életük árán is megvédik hazájukat. Azt kérem, hogy ne felejtsék el ezeket a szavakat és esküjükhöz híven hajtsák végre azokat a feladatokat, amiket elöljáróiktól kapnak" – mondta a parancsnokhelyettes.

Az eskütételt követően az legjobban teljesítő katonák és a legjobb kiképzők elismerő oklevelet vehettek át. Az alapkiképzést sikeresen teljesítők hamarosan saját alakulatuknál kezdik meg katonai pályafutásukat.

GALÉRIA

Címkékeskü