Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Észtországi látogatás

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy |  2017. május 23. 18:08

A tatai dandár kijelölt alegysége – a visegrádi országok felajánlását megvalósítva – hamarosan három hónapos közös kiképzésen vesz részt az észt, illetve az Észtországban rotációs alapon a NATO megnövelt előretolt jelenlét keretein belül állomásozó amerikai, brit és francia katonákkal.

1596032734

A kitelepülés előkészítése céljából az észt vezérkari főnök helyettese, Indrek Sirel dandártábornok meghívására a napokban a dandár delegációja részt vett az északi szövetséges szokásos éves KEVADSTORM-17 (Spring Storm – Tavaszi Vihar) gyakorlatának látogatónapján.

A dandárparancsnok által vezetett küldöttség eredményes egyeztetéseket folytatott le a házigazdákkal, a szomszédos Lettország, továbbá a helyszínen állomásozó szövetséges erők vezetőivel. Emellett hasznos információcserére került sor a térségben aktív finn és német haderők parancsnokaival is.

1596032735

A látogatást jelentősen elősegítette az Észtországba delegált varsói katonai attasénk, illetve a tallinni magyar képviseleti iroda külügyi munkatársai. Északi szövetségeseink nagy várakozással tekintenek a magyar katonákkal való együttműködés elé.

1596032735