Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évzáró állománygyűlés a helikopterbázison

Szöveg: Balázsi Edit őrnagy |  2012. december 22. 14:10

Meghitt ünnepséggel zárták a 2012-es évet az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái. Az állománygyűlése egyebek mellett elismeréseket és jutalmakat is átadtak.

Az állománygyűlés a hagyományoknak megfelelően a 2005-ben – az alakulat akkori parancsnoka dr. Orosz Zoltán altábornagy által – alapított díjak átadásával kezdődött. A díjakat azok kapták meg, akik 2012-ben az alakulat érdekében kifejtett szolgálati feladatukat kiemelkedően látták el, illetve huzamos időn át eredményes és áldozatos tevékenységükkel öregbítették a bázis hírnevét.

Az MH 86. SZOLNOK HELIKOPTER BÁZISÉRT 2012. tárgyjutalomban részesült: Mádi Lajos alezredes, Balázsi Edit őrnagy, Beller Balázs százados,
Barna Róbert törzszászlós, Urbán László főtörzsőrmester.

1595946684

A Honvédelmi Minisztérium Közgazdasági és Pénzügyi Hivatal szakmai tevékenységének végrehajtása során, huzamos időn át végzett eredményes munkája elismeréseként a katonai pénzügy napja alkalmából Az év pénzügyi tisztje címet kapott Radócz István őrnagy.

Az ejtőernyős sport eddigi legnagyobb versenyét rendezték meg Dubaiban. Az ejtőernyőzés 14 ágában rendeztek egyszerre világbajnokságot. A 12 fős magyar delegáció több számban volt érdekelt.
A legnépesebb mezőny a klasszikusnak számító célbaugrára nevezett, 39 országból 199 versenyző. Ejtőernyőseink eddig négyszer szerepeltek a világbajnoki dobogó második fokán, a világkupákon mindig benne voltak a legjobb ötben.
Az idén a 3. helyen végeztek. A csapat tagjait – Kollár Gábor, Asztalos István, Orsy László, Varga Tamás, Olenyik Roland, Gál Szabolcs – vastaps köszöntötte.

1595946684

Lamos Imre dandártábornok a repülőmúzeum érdekében végzett kimagasló munka és támogatás elismeréseként díjat alapított. 2012-ben négy orosz kutató és történész, valamint két magyar támogató részesült ebben az elismerésben. Almási Balázs a repülőgéproncs gyűjteménybe ajánlott fel értékes kiállítási tárgyakat, valamint a múzeum Me–108 típusú repülőgépének felújításához nyújtott értékes segítséget. Hajnal Sándor 2007 óta saját költségén üzemelteti a repülőmúzeum honlapját. A rendszeres beszámolóknak köszönhetően havonta mintegy 40 országból tízezer látogató kap friss tájékoztatást a múzeum mindennapjairól.

Az ünnepséget Kálinger Roland százados, katolikus tábori lelkész ünnepi gondolatai, majd a Légierő Zenekar Szolnok ünnepi összeállítása és az MH Ludovika Zászlóalj, Kvasz András Századából Kutasi Mónika honvédtiszt-jelölt előadása zárta.

1595946685

Fotó: Papp Béla főhadnagy