Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évzáró ünnepség a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon

Szöveg: honvedelem.hu /uni-nke.hu |  2016. december 20. 12:57

Évzáró ünnepséget rendeztek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán, ahol a közös karácsonyozás és az évértékelés mellett kinevezéseket és elismeréseket is átadtak.

http://hhk.uni-nke.hu/hirek/2016/12/19/hhk-karacsony-evzaro-unnepseg-a-hadtudomanyi-es-honvedtisztkepzo-karon
1596024937

Dr. Boldizsár Gábor ezredes, a kar dékánja beszédében visszaemlékezett az előző évre, majd kifejtette: az előttünk álló ünnepek az elcsöndesedés és a számadás időszaka. „Ahogy a mindennapokban egymásra támaszkodva, egymást segítve haladtunk előre a problémáink megoldásában, az új helyzetek kezelésében, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar életének jobbá tételében, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésében, úgy tettük ezt a Magyar Honvédség érdekében is és a tisztképzés jegyében" – mondta.

Prof. dr. Patyi András, az NKE rektora ünnepi beszédében kiemelte: a karácsony hagyományosan a családnak, egyházközösségnek, gyülekezeteknek az ünnepe, amelyet a szeretteink körében töltünk. „Miért ünnepli ezt egy állami egyetem? Ráadásul egy állami egyetem katonai képzéssel foglalkozó kara?" – tette fel a kérdést. „Meggyőződésből mondom, hogy azért, mert magunkat is egy közösségnek tekintjük, ahol egymást szerető emberek vannak" – fogalmazott.

1596024937

Patyi András köszönetét fejezte ki a kollégáinak az egész éves munkájukért és kitartásukért: „Köszönöm, hogy kitartottak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mellett, a sajátos jogállású, nehéz és egyre gyarapodó feladatokkal megtisztelt és megterhelt állami egyetem mellett. Remélem, hogy a kitartásuk és a kitartásukból fakadó munkájuk a jövőben is velünk lesz."

A rektor megköszönte a kari vezetésnek az elmúlt ötéves munkáját, akik az év végével átadják a helyüket az újonnan kinevezett vezetőknek. „Kérem az új vezetők intézkedéseit, irányító-vezető munkáját fogadják megfelelő támogatással. A megfelelő támogatás egy jó vezetés mellett reményeim szerint hamar eredményeket fog produkálni!" – mondta az ünnepségen résztvevőknek.

1596024937

Dr. Földváry Gábor, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, az NKE Fenntartói Testületének tagja dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és a saját maga nevében is áldott, békés meghitt, ünnepet és karácsonyt kívánt, valamint megköszönte az egyetem és a kar munkáját. Madách Ember tragédiáját idézte, miszerint „a gép forog, az alkotó pihen". „Én ezzel nem tudok azonosulni, a gép sosem forog az alkotó és a működtetők odafigyelése és munkája nélkül. Ez a gép, amely nem egy gép, hanem egy közösség, egyetem, kar se forogna, működne az önök munkája nélkül. Szeretném ezt a munkát a miniszter úr és a minisztérium nevében megköszönni. A Magyar Honvédség nevében, a leendő tisztek nevében, az itt végzettek és itt tanulók nevében"– mondta. Kifejtette, hogy az elmúlt év számos megoldandó feladatot, fáradozást, leküzdendő akadályt állított elő, azonban legalább annyi sikert is tartogatott. „Az egész éves munkánk egy erőfeszítéséhez, az önök munkájához csatlakozott. Egy olyan munkához, amely a jövőt építi, a hazát erősíti, mindannyiunk biztonságát és védelmét szolgálja. Megtiszteltetés és megtisztelő ez a részvétel ebben a közös munkában!"
– fogalmazott.

A rendezvény elismerések átadásával folytatódott, majd a Szentendre Helyőrségi Zenekar műsorával ért véget.

1596024937

Fotó: uni-nke.hu