Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ez még csak a kezdet, az út eleje!

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2017. július 7. 9:32

Avatásuk előtt, egy belső ünnepségen vették át bizonyítványaikat az MH Altiszti Akadémián 2017-ben nappali iskolarendszerű, valamint tanfolyami képzésben sikeres vizsgát tett honvéd altisztjelöltek, illetve szerződéses legénységi állományú katonák. A kiválóan végzettek elismerésben részesültek.

1596035717

Az oklevelek átadása után a közel száznyolcvan leendő őrmestert Bozó Tibor dandártábornok, az akadémia parancsnoka köszöntötte. „Az alma mater sok mindent adott önöknek az elmúlt időszakban, legyenek akár honvéd altisztjelöltek, akár legénységi állományú katonák. A kétéves képzésben részt vett katonáink jó alapokat kaptak, ahhoz, hogy az alegységeknél szilárdan tudjanak helytállni, be tudjanak illeszkedni" – fogalmazott a tábornok.

A legénységi állományú katonákhoz szólva Bozó Tibor kiemelte: új időszámítás kezdődik az őrmesteri rendfokozat megszerzésével. „Ismerik szervezetük, alegységük működését, ugyanakkor a megszerzett tudást, tapasztalatot alkalmazni kell annak érdekében, hogy a katonai kihívásokat meg tudják oldani" – mondta.

A parancsnok megköszönte a tanárok áldozatos munkáját amit az elmúlt évben, illetve években végeztek az akadémiához beiskolázottak oktatásában, majd kiemelte az élethosszig tartó tanulás és fejlődés, valamint az idegen nyelvek ismeretének fontosságát.

1596035717

„Sok minden kavarog most bennünk: gondolatok, emlékek, az elvárásoknak való megfelelés izgalma, a jövő kihívásai, az átélt magas és mély pillanatok tapasztalatai. Ezek mellett azonban egyből megjelennek arcok, olyan emberek, olyan katonák arcai, akik a legelejétől fogva vezettek minket ezen az úton; kiképzők arcai a legelső hónapokból, aztán elöljárók és tanárok arcai a tanulás és felkészülés éveiből, arcok a tanfolyami képzésekről" – mondta válaszbeszédében Nyeste József másodéves honvéd altisztjelölt, majd megköszönte az elmúlt évek áldozatos munkáját, amellyel a Kinizsi Pál Altiszti Oktatási Osztály és a Hallgatói Század segítette a katonai pályára való felkészülést.

1596035717


Fotó: a szerző felvételei

Címkékaltiszt