Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ezek voltak 2018 legnézettebb videói

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. január 1. 14:22

A Katonai Filmstúdió munkatársai, az előző esztendőkhöz hasonlóan, az elmúlt évben is több száz videót készítettek. Alábbi listánkban a legnézettebb tízet választottuk ki közülük. (A címekre kattintva az eredeti cikk nyílik meg.)

1., Átadták az új honvédségi szolgálati gépjárműveket a fővárosban

Folytatódik a Magyar Honvédség fejlesztése: összesen 250 új Suzuki Vitara gépjárművet adtak át március 26-án, hétfőn a fővárosban, az MH Anyagellátó Raktárbázison.

2., Megérkeztek a Mi-24-esek

Nagyjavítást követően, Oroszországból érkezett meg Kecskemétre szeptember 10-én, hétfőn a Magyar Honvédség négy Mi-24-es harci helikoptere. A forgószárnyasok az orosz légierő An-124-100 Ruszlán típusú szállító repülőgépének fedélzetén érkeztek az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra és azokat a napokban közúton szállítják tovább Szolnokra.

3., Sosem látott film Magyari Béláról

A Magyar Honvédség halottjává nyilvánították a hétfőre virradóra elhunyt dr. Magyari Béla nyugállományú mérnök ezredest. A Szojuz-36 űrhajó tartalékszemélyzetének tagjára egy különleges, exkluzív filmmel emlékezünk.

4., Segítettek elhárítani a tél támadását

A Magyar Honvédség továbbra is készen áll a rendkívüli téli időjárás körülményei között feladatainak ellátására, de a kijelölt alakulatok, így az MH 5. Bocskai István Lövészdandár kitelepített munkacsoportjainak egy része is, megkezdte visszatelepülését a helyőrségbe. Az elmúlt kritikus napok történéseit kisfilmünkben foglaltuk össze.

5., Új fegyverek a magyar katonáknak

Új, magyar szakemberek által összeszerelt fegyvereket kaptak a Magyar Honvédség katonái. Benkő Tibor honvédelmi miniszter – december 11-én, kedden a fővárosban – hangsúlyozta, a most átadott tízezer fegyver mérföldkőnek számít a hadsereg fejlesztésében.

6., Történelmi pillanat: újra repülnek a Mi-24-esek

Most először repültek azok a Mi-24-es harci helikopterek, amelyek szeptember közepén tértek vissza oroszországi nagyjavításukból. Első útjukat mások mellett a bázis jelenlegi és egykori parancsnokai is végignézték az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.

7., Alapkiképzés Hajdúhadházon

Kézigránátdobás, pisztoly- és gépkarabély-lövészet szerepelt az MH 5. Bocskai István Lövészdandárhoz február elején bevonult szerződéses katonák alapkiképzésének programjában. A katonák az első hetekben tantermi foglalkozásokon vettek részt, majd a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázison adtak számot az eddig tanultakról.

8., Út a különleges műveleti szolgálat felé

Tíz napon keresztül teszi próbára a jelentkezők fizikai és pszichikai állóképességét a Pitbull. Az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiválasztó foglalkozásának célja, hogy megszűrje a különleges műveleti szolgálat iránt érdeklődőket. Azok számára, akik sikerrel teljesítik a próbatételt, egyenes út vezet a különleges műveleti alaptanfolyamhoz.

9., Bölényroham 2018

Éleslövészettel egybekötött harcászati gyakorlatot hajtott végre az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsi Zászlóaljának kijelölt állománya a szomódi lőtéren október 17-én és 18-án.

10., Bemutatkozó repülés

Bemutatkozott a Magyar Honvédség leendő, új helikoptertípusa, az Airbus H145M. A gyártó német felségjelzéssel repülő példánya az MH Bakony Harckiképző Központ területén folytatott éleslövészetet, amelybe a hazai és nemzetközi sajtó is betekintést nyert.