Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Farkaslesen a Mátrában

Szöveg: Kis Gergely őrnagy |  2018. november 6. 8:58

November 5-9. között immár második alkalommal hajtja végre az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis kijelölt állománya azt a komplex helikopteres gyakorlatot, amelynek középpontjában a légi kutatás-mentés, illetve a magashegyi viszonyok között alkalmazott mentési technikák állnak.

1599195409
A műveletek helyszíne ismét a Mátra, a gyakorlat törzse pedig a gyöngyös-pipishegyi repülőtéren kitelepült viszonyok között hajtja végre feladatait. A szóban forgó terület ideális helyszín egy ilyen gyakorlat számára, hiszen a repüléseket, illetve a különböző ki-berakási és mentési feladatokat nehezített körülmények között kell végrehajtani.

A kutató-mentő szakállomány sziklafalakon tökéletesítheti alpintechnikai készségeit, az egészségügyi személyzet pedig a gyakorló riasztások során, élethűen előkészített és kimaszkírozott sérülteken tökéletesítheti tudását. Ez a helikopteres gyakorlat lehetőséget biztosít a szárazföldi haderőnemmel történő együttműködésre, valamint az eljárások tökéletesítésére hegyvidéki viszonyok között, illetve a Magyar Honvédségben megjelent új informatikai, híradási és vezetési rendszerek tesztelésére is.

Az Air Wolf Hunting 2018-on a Magyar Honvédség nyolc alakulatának összesen mintegy nyolcvan katonája vesz részt számos technikai eszközzel.

1599195410
1599195410