Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyverzettechnikai bemutató Sülysápon

Szöveg: Metzger András hadnagy |  2014. szeptember 25. 10:45

Az MH Anyagellátó Raktárbázis Bázisparancsnokság (Tápiószecső) állománya fegyverzettechnikai bemutató megtartására kapott felkérést Sülysáp Város Önkormányzatának szeptember 20-án megrendezett piacavató ünnepségén.

1595979397

A bemutatóállomány Bognár Tamás őrnagy vezetésével kora délutántól fogadta az érdeklődőket. A hatalmas siker nem maradt el, hiszen az apró gyerekektől a nagyszülőkig rengetegen látogatták meg a felállított fegyveres sátrat, ahol többek között megismerkedhettek a 7,62 mm-es PKM géppuska vagy a 12,7 mm-es GEPÁRD M1 mesterlövészpuska kezelésével és működésével.

1595979398

A gyerekek számára a legnagyobb élményt a lövedékálló mellény felpróbálása és a gépkarabélyok kezelése jelentette. Az idősebb korosztály természetesen a fiatalkori emlékeit idézte fel a fegyverzeti eszközöket látva.
Külön öröm volt az állomány számára, hogy a nyugállományú kollégák is meglátogatták őket, akik Tápiószecsőn szolgáltak és nagy örömmel fogadták elismerő szavaikat.

Összességében elmondható: nagy az igény hasonló bemutatók megtartására, hiszen a látogatók közül rengetegen érdeklődtek afelől, hogy mikor láthatják újra a fegyverzettechnikai eszközöket. A nap végén a szervezők megköszönték az elvégzett munkát és külön kiemelték, számítanak az MH Anyagellátó Raktárbázis jelenlétére a továbbiakban is.

1595979398