Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Feldolgozták a tapasztalatokat

Szöveg: Draviczné Adamek Krisztina főhadnagy |  2014. június 14. 9:13

Az afganisztáni missziók tervezésében, szervezésében és végrehajtásában érintett katonák, valamint polgári alkalmazottak számára rendeztek tapasztalatfeldolgozó konferenciát június 11-én, szerdán, Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon (MH ÖHP). A rendezvényt dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az MH ÖHP szárazföldi haderőnem főnöke nyitotta meg és vezette le.

A rendezvényen az afganisztáni missziók által korábban már feldolgozott, illetve a jelenleg is feldolgozás alatt álló tapasztalatok összesítése, megvitatása, következtetések levonása, valamint a közös munkában részt vevő katonai szervezetek közti megosztása volt a fő cél.
A konferencia résztvevői az Afganisztánban szolgált korábbi kontingensek parancsnokainak tapasztalatfeldolgozó jelentéseiből kaphattak átfogó képet.

1595973692
Dr. Böröndi Gábor dandártábornok

A hangsúly azokon a tapasztalatokon volt, amelyek – a feldolgozás és a felkészítésbe történő visszaforgatás eredményeképpen − a jövőben jelentősen tudják javítani a feladatok végrehajtását.

A konferencia részletes eredményeit az MH ÖHP Tapasztalatfeldolgozó Rendszerében rögzítették, illetve az erre a célra kialakított portálon is megtekinthetők.