Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészültek a készenléti szolgálatra

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy |  2017. február 9. 14:29

Úgynevezett közúti szállítású készenléti szakasz (KSZKSZ) felkészítést tartottak a napokban Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál. A kiképzés során a katonák elsajátították azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek szükségesek a szolgálat ellátásához.

http://www.tataidandar.hu/index.php/hirek/hazai-hirek/75-kozuti-szallitasu-keszenleti-szakasz-felkeszites
1596027348

A KSZKSZ feladatai közé tartozik az őr-, ügyeleti készenléti szolgálatok ellátása; a honvédelem szempontjából kiemelten fontos objektumok őrzésének megerősítése; a polgárivédelmi feladatokban, valamint a katasztrófa-elhárításban való közreműködés; valamint a humanitárius segítségnyújtásban való részvétel.

1596027348

Az elméleti oktatáson résztvevők megismerték a szolgálat feladatkörét, alkalmazásának eseteit, valamint a feladatellátáshoz szükséges felszereléseket. A gyakorlati foglalkozások során elsajátítottak műszaki-, vegyivédelmi ismereteket, továbbá objektum őrzés-védelmi gyakorlatokat és békefenntartással kapcsolatos feladatokat hajtottak végre.

1596027348

Az egészségügyi ismeretek során külön figyelmet kapott a háborús egészségügyi ellátás, illetve az ön- és kölcsönös segítségnyújtás. A katonák emellett gyakorolták a lövészárokból és harcjárműből történő sebesült kiemelést is. A képzés zárásaként gépkarabély- és pisztoly lőgyakorlatokat, valamint kézigránát dobógyakorlatot hajtottak végre.

1596027349