Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Főhajtás Bolyai emléke előtt

Szöveg: Bodoróczkiné Bazsika Brigitta százados |  2013. november 22. 9:49

A Bolyai János Honvéd Alapítvány szervezésében idén tizenhetedik alkalommal helyezte el közös koszorúját az osztrák és magyar katonai delegáció Bécsben, a Stift templomban felállított emléktáblánál.

Bolyai János születésnapjának évfordulójához közeledve a Bolyai János Honvéd Alapítvány megemlékezést szervez, mellyel fejet hajt a híres matematikus, hadmérnök, Bolyai János emléke előtt.

1595963408

Az osztrák és magyar katonák közösen helyezték el az emlékezés koszorúját Bécs helyőrségi templomában, a Stift templomban elhelyezett Bolyai emléktáblánál, ahol a Bécsi Gárda díszőrsége mellett a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj díszegyenruhás honvédtiszt-jelöltjei álltak díszőrséget.

A megemlékezésen részt vett Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország bécsi nagykövete Hajnik László ezredes, véderő, katonai és légügyi attasé, Boldizsár Gábor ezredes, a Nemzetei Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja, Sári Szabolcs alezredes, a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj megbízott parancsnoka. Osztrák részről megjelent Eric Csitkovits altábornagy, a bécsi Nemzetvédelmi Akadémia parancsnoka, illetve a bécsi Nemzetvédelmi Akadémia törzskarának főnöke, Monsignore Rudolf Schütz ny. vezérőrnagy, volt általános helynök, Rudolf Hecht udvari tanácsos, valamint Gersits István mérnök, a Bolyai János Honvéd Alapítvány ausztriai képviselője.

1595963409

Az oltár mellett teljesített szolgálatot Sajtos Szilárd százados, protestáns tábori lelkész, Kótai Róbert főhadnagy, katolikus tábori lelkész.

Az emlékünnepség Bolyai János mellszobránál folytatódott, ahol az elöljárók beszédeikben emlékeztek meg a zseniális matematikus és hadmérnök munkásságáról.

A nap Magyarország Bécsi nagykövetségén, fogadással ért véget.