Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Főtiszti hallgatók látogattak a Petőfi laktanyába

Szöveg: Kresz Fruzsina |  2019. március 2. 9:15

A Petőfi laktanyában töltöttek el egy napot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak 28. tancsoportjának főtiszti hallgatói a közelmúltban.

1599199326
A képzés a katonai felsővezetői beosztás ellátásához szükséges készségek, képességek elsajátítása mellett betekintést nyújt az alakulatok feladatrendszerébe, szaktevékenységébe is. Az ilyen jellegű látogatások rendszeresen szerepelnek a tanfolyam oktatási tematikájában.

A Petőfi laktanyában a hallgatóknak Baráth Ernő dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) parancsnoka, valamint Riczler Tamás ezredes, az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) parancsnokhelyettese tartott előadást. A látogatók megismerkedhettek az MH BHD megalakulásának történetével, szervezeti felépítésével, alaptevékenységével, feladatrendszerével. Baráth dandártábornok bemutatta az alakulat alegységeinek munkáját, valamint kitért arra is, hogy a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program milyen fejlődési és megújulási lehetőségeket biztosít a dandár számára.

1599199327
Riczler ezredes szólt az MH KRK alaprendeltetésből adódó tevékenységéről, valamint a feladataik rendszeréről. Összegezte a megalakulás óta eltelt évek eredményeit, sikereit, illetve beszélt az MH KRK előtt álló időszak kihívásairól.

A program részeként a CZ Scorpion Evo3 típusú géppisztolyokat is bemutatták a vendégeknek.

1599199327
Fotó: A szerző felvételei