Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Francia vendég a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központban

Szöveg: Szilárd Antónia |  2013. március 13. 10:10

A NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ parancsnokának meghívására március 11-14. között hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodik Gérard Nedellec altábornagy, a NATO Katona-egészségügyi Szolgálatfőnökök Bizottságának (COMEDS) elnöke.

Az észak-atlanti szövetség legmagasabb szintű katona-egészségügyi döntéshozó szervezetének elnökét programja során fogadja a Honvéd Vezérkar főnökhelyettes, Orosz Zoltán altábornagy, illetve látogatást tesz a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában.

1595950818

Hivatalos programja első állomásán a francia tábornokot március 12-én, kedden fogadta dr. Kopcsó István ezredes, a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) igazgatója, aki tájékoztatta a vendéget a négy évvel ezelőtt létrejött és azóta sikeresen működő központ tevékenységeiről. A megbeszélésen szó volt arról, hogy a megfelelő szintű egészségügyi támogatás növeli a szövetség katonai képességeit, amely az elmúlt időszakban rendkívül komoly műveleteket hajtott végre a világ számos pontján. A szövetség műveleteinek egészségügyi támogatásához a budapesti székhelyű, a NATO hét tagállama által működtetett központ egyfajta oktató- és információs bázisként nagyban hozzájárul.

A megbeszélés során a központ igazgatója tájékoztatta Nedellec altábornagyot arról, hogy a hét országot soraiban tudó NATO KEKK várhatóan a közeljövőben újabb tagokkal bővül, hiszen folyamatban van az Egyesült Államok és Nagy-Britannia központhoz történő csatlakozása, illetve más országok is érdeklődnek a központ tevékenységei iránt.

A látogatás további részeként a COMEDS elnöke előadást tartott a héten szintén a központban ülésező NATO Katona-egészségügyi Munkacsoport és az Egészségügyi Információs Rendszer Szakértői Csoport részére a NATO egészségügye előtt álló feladatokról.

1595950819

Fotó: NATO KEKK