Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Geopolitika és globális terrorizmus

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. április 19. 21:17

Folytatódnak a Stefánia Palota–Honvéd Kulturális Központban a hadtudományi előadások. Az áprilisi témák a geopolitika és a globális terrorizmus lesznek.

Két érdekesnek és izgalmasnak ígérkező előadással folytatódik a Mindenki Hadtudománya Szabadegyetem a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. Április 20-án, csütörtökön 17 órától 20 óráig a Geopolitikai gondolkodás és geopolitikai modellek a 21. században címmel dr. habil Szilágyi István elemzi a nemzetközi viszonyok térbeli és részben földrajzi aspektusaival foglalkozó társadalomtudomány alakulását, fejlődését és kialakult modelljeit. A helyszín a Gobelin terem lesz, a belépés díjtalan.

Egy héttel később, április 27-én délután fél 6-tól fél 8-ig dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy A globális terrorizmus-index 2016: ami a számokból és sorok között kiolvasható című előadását kísérhetik figyelemmel az érdeklődők a Pódium bárban. A tábornok a globális terrorizmus-index tavalyi adatait elemezve fest valós képet a terrorizmus elleni küzdelem jelenlegi állásáról. A belépés erre az előadásra is díjtalan.

Címkékterrorizmus