Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyásznap Szombathelyen

Szöveg: Horváth Zoltán |  2014. március 4. 21:53

Az 1945. március 4-i angolszász bombatámadás áldozataira emlékeztek kedden Szombathelyen. A két helyszínen megtartott koszorúzáson részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, a vasi megyeszékhely országgyűlési képviselője is.

1595967950
A város bombázásának 69. évfordulója alkalmából rendeztek kegyeleti megemlékezést Szombathelyen

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja és a Szent Erzsébet Plébánia közösen rendezte meg a kegyeleti megemlékezést Szombathely bombázásának 69. évfordulója alkalmából.

Az ünnepségen először a ferences templom Assisi Szent Ferenc Kollégiumnál, majd pedig a Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi téri épületénél tisztelegtek a megjelentek az elhunytak emléke előtt.

1595967950
Két helyszínen tisztelegtek az elhunytak emléke előtt

1945. március 4-én az angolszász légierő 127 repülőgépe öt hullámban támadta a vasi megyeszékhelyet, aminek következtében a város lakosai közül több mint háromszázan lelték halálukat, köztük 87 gyermek.

A megemlékezésen részt vevők koszorúkat helyeztek el az emléktábláknál, majd pedig mécseseket gyújtottak a gyásznap alkalmából. Az emlékhelyen Hende Csaba honvédelmi miniszter is elhelyezte az emlékezés virágait.

1595967951
Az emléktáblánál Hende Csaba honvédelmi miniszter is koszorút helyezett el

Fotó: Besenyei Gergely