Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyorsreagálású szakfelkészítés

Szöveg: Csajbók József zászlós |  2014. március 27. 12:02

A gyorsreagálású szakfelkészítés felén már túl vannak azok a katonák, akik az alapkiképzést sikeresen teljesítették Szentendrén, de még nem ismerik az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj rendeltetéséből adódó speciális ismereteket, alkalmazási technikákat.

1595969179

Gyorsreagálású szakfelkészítés

A katonák hat héten keresztül – az alapismereteken túl – tanulják és gyakorolják a gyorsreagálású harcászat fortélyait. A felkészítést huszonegyen kezdték meg, és eddig még senki sem esett ki. Kiválóan veszik az „akadályokat", amelyeket Énekes Ede főhadnagy, a felkészítő állomány parancsnoka koordinál.

A felkészítés első fázisa elméletre, míg a második fázisa gyakorlatra épül. A szakfelkészítés Szolnokon, illetve a táborfalvai lő- és gyakorlótéren zajlik. A kiképzők különösen nagy hangsúlyt fektettek a fizikai állóképesség növelésére.


1595969179

Az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj rendeltetéséből adódó speciális alkalmazási technikákkal ismerkedtek a katonák

Az állomány eddig néhány speciális kiképzésen vett részt, mint például alpintechnikai felkészítés, helikopterből történő kirakás, berakás.

Az utolsó héten a Multiple Integrated Laser Engagement System (MILES) 2000 rendszert is „bevetik", ez ugyanis lehetővé teszi a valóságot megközelítő feladat-végrehajtást. A felkészítés végén egyéni, majd raj ellenőrző lőgyakorlatokra kerül sor védelemben és támadásban egyaránt.

A felkészítés első hetében egy különös „gyorsreagálású újonc katona" is csatlakozott a csapathoz. A zászlóalj eleget tett az egyik kereskedelmi csatorna megkeresésének, így a produkció műsorvezetője két napra csatlakozott a szakfelkészülő állományhoz.
A műsorvezető „kiképzéséről" és kalandjairól hamarosan beszámolunk…

1595969179

A katonák a helikopteres kiképzést tartották a legizgalmasabbnak