Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hadipisztoly-lőverseny a bajtársiasság jegyében

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2017. május 8. 11:30

A Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezreddel együttműködésben a napokban idén is megrendezte a Bajtársiasság-2017 hadipisztoly-lőversenyt. 

A Nagysándor József laktanyában megrendezett lőversenyt Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka nyitotta meg. A versenyen a honvédségnél rendszerben lévő PA-63 pisztollyal lehetett lőni, amelynek paramétereit és működését Horuczi Tamás főhadnagy, lövészetvezető ismertette a résztvevőknek.

A győzelemért induló kilenc csapatból idén is a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja – Orosz József nyugállományú ezredes, Lakosa József nyugállományú alezredes, Deák Dezső nyugállományú alezredes, Takács Imre nyugállományú őrnagy – nyerte meg a kupát.

A csapatok megmérettetése mellett az egyéni eredményeket is díjazták. Az első helyezést Futó Imre nyugállományú ezredes érdemelte ki, kiemelkedő, 100/97 pontos eredménnyel. A dobogó második fokára Zopcsák László nyugállományú ezredes állhatott fel 100/95, a harmadik helyen pedig Hanzli Ferenc zászlós végzett 100/95 ponttal.

1596031562

Az eredményhirdetés során Huszár János vezérőrnagy különdíjat adományozott annak a legidősebb résztvevőnek, aki egyben a legjobb lőeredményt érte el: ezt az idén 84. életévét betöltő Futó Imre nyugállományú ezredes kapta.

Az okleveleket Vadon Gábor nyugállományú ezredes, az egyesület elnöke, Mohacsek Károly nyugállományú őrnagy, az egyesület híradó szekciójának vezetője, illetve Koronczai Tibor alezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnokhelyettese adta át.

Fotó: Révész Csaba