Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hajdúböszörményben értékelték a XVI. Doni Hősök Emléktúrát

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. február 25. 9:26

A XVI. Doni Hősök Emléktúrát értékelték február 23-án, szerdán a hajdúböszörményi városháza dísztermében.

1596009351

A rendezvényen Jásdi Balázs a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Hagyományőrző Tagozatának vezetője ismertette az elmúlt tizenhat esztendő alatt elért eredményeket. Elmondta: az elmúlt évek idő igazolták a túra létjogosultságát, a Magyar Honvédség és a magyar társadalom is elfogadta, sőt igényli az ilyen katonai jellegű sportrendezvényeket. Sikerként értékelte a túra több helyszínre történő elosztását is, aminek köszönhetően jóval több településre tudtak eljutni és így a logisztikai biztosítás is sokkal egyszerűbb. Emellett csak így volt tartható az ideális, egy helyszínen megjelenő maximum ötven-száz fős létszám.

Berkecz Gábor, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Gimnázium igazgatója megköszönte a hajdú települések és a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár segítségét. Elmondta: az iskola diákjaival „tábori körülmények" között eltöltött három nap felért több havi nevelőmunkával. Az ilyen csoportos erőpróbák nemcsak a fizikai állóképességüket növelik, hanem a bajtársi szellemet is erősítik. A igazgató hozzátette: 2017-ben is részt kívánnak venni a túrán.

1596009351

Dr. Lippai Péter ezredes, a túrát a környéken teljesítő „Hajdú menetszázad" vezénylő parancsnoka elmondta: a túra jelentőségét abban látja, hogy ezen a rendezvény a múlt, a jelen és a jövő katonái egy helyszínen vannak jelen ami nem csak a vendéglátó települések közönsége számára nagy élmény, hanem a résztvevőknek is javára válik . Hangsúlyozta: példásan együttműködő igazi katona csapatot vezethetett a túrán.

Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere, a túra egyik védnöke és Szolláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere nagy megtiszteltetésnek tartotta, hogy második alkalommal láthatták vendégül a Doni Hősök Emléktúrát.

1596009352

Fotó: Horváth Tamás