Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hangfegyver – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. február 12. 14:04

Kertész Dóra névjegykártyáján nemes egyszerűséggel annyi áll: „énekesnő”. A minimalizmus sok mindenről árulkodik; ráadásul a szó alá nyugodtan odaképzelhetjük azt is, hogy „tiszteletbeli katona”.

1596008728
Jó ideje bevett szokás a katonazenekaroknál, hogy koncertjeiken énekes produkciókkal színesítik előadásaikat. Az MH Légierő Zenekar Veszprém fellépéseit nyomon követők is megszokhatták már, hogy az instrumentális „hangfegyverek" mellett – a változatosság és a nagyobb siker érdekében – énekeseket is a színpadi „frontvonalba" dobnak. Nincs ez másként Kertész Dórával sem, aki fiatal énekesnőként nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy egy ideje rendszeresen dolgozhat együtt a számos díjat elnyert, és nem csupán országos szinten elismert veszprémi katonazenekarral.

– Közös munkánk 2014 nyarán kezdődött, amikor a helyi Funk Infection nevű zenekar énekesnőjét helyettesítettem. Az együttes fúvóskarának egyik tagja szólt: a „big band", ahol ő is játszik, éppen énekesnőt keres. Azt mondta, hogy lesz egy koncert a belvárosban, előtte tartanak próbát, és csupán két dalt kellene énekelnem, amivel megmutathatnám magam. Próbálni azonban már nem maradt idő, élesben kellett bemutatkoznom. Katona János alezredes, karmesternek mindenesetre megtetszett az előadásom, és azóta tart a közös munka – eleveníti fel a kezdeteket az énekesnő.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin február 12-én, pénteken megjelenő számában!)