Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harmincnyolc bejelentést kaptak a tűzszerészek az elmúlt héten

Szöveg: Szűcs László |  2014. november 26. 7:13

A 47. héten, azaz november 17−23. között 38 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 14 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Csörgei Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2014-ben eddig összesen 2459 bejelentést kaptak.

November 18-án a főváros XIV. kerületébe vonultak ki a tűzszerészek, mivel a Gödöllői utcában, földmunkák közben egy 10 centiméteres, magyar gyártmányú rombológránátot találtak. A második világháborús robbanószerkezetet a Pozderka Attila főtörzsőrmester vezette járőr a központi gyűjtőbe szállította.

November 20-án Sopronban akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: a Kurucz körúton, földmunkák közben bukkantak rá egy, a második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetre. A Tóth Péter főtörzsőrmester vezette járőr a helyszínen megállapította, hogy egy 4 centiméteres, magyar gyártmányú légvédelmi repeszgránát került elő, amit a tűzszerészek a közelben kijelölt robbantási területen semmisítettek meg.

November 22-én Budapesten, a XI. kerületi Zólyomi utcában, csatornázási munka közben került elő egy 122 milliméteres, szovjet gyártmányú repesz-romboló gránát. A robbanótestet a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

Címkéktűzszerész