Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hatvanéves a táborfalvai bázisparancsnokság

Szöveg: Szurok Tünde zászlós |  2013. október 23. 18:23

A táborfalvai MH Anyagellátó Raktárbázis Bázisparancsnokság a napokban ünnepelte megalakulásának hatvanadik évfordulóját.

Az alakulat első jogelőd szervezete 1953. december 1-jén alakult meg Örkény-tábor területén. A legutolsó jelentős változást az idei év hozta, hiszen június 23-án megszűnt az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ, így a bázis állománya – a Kihelyezett Személyi Felszerelés Raktárral kiegészülve –  június 24-től az MH Anyagellátó Raktárbázis alárendeltségében végez logisztikai ellátó tevékenységet.

1595961925

A 60. évforduló alkalmából nyugdíjas találkozót is rendeztek, amelyre a jogelőd szervezetektől nyugállománya vonult egykori tiszteket és tiszthelyetteseket, valamint közalkalmazottakat is meghívták. A rendezvényen emlékfát ültettek, majd ünnepi állománygyűlés következett, ahol Csinga Mihály ezredes, az MH Logisztikai Központ parancsnokhelyettese, illetve Nyitrai Mihály mérnök alezredes, az alakulat parancsnoka mondott beszédet.

Az ünnepség elismerések átadásával zárult, Nagy Attila ezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka – kiemelkedő, áldozatos munkájuk elismeréséül . tárgyjutalomban részesítette Halmi Sándor, ifj. Szatmári János és Vásáreczk Ferenc közalkalmazottakat.

1595961926