Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Drogkereskedők és rendfenntartók csaptak össze Bolíviában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. október 23. 17:15

Négyen meghaltak és tizennégyen megsebesültek Bolíviában kábítószer-kereskedők és a kokaültetvények felszámolásával megbízott rendőrök, katonák összecsapásában – közölte helyi idő szerint október 21-én, hétfőn a bolíviai belügyminisztérium.

A fegyveres összetűzések szombaton, a fővárostól La Paztól mintegy kétszáz kilométerre északra található Apolo városában robbantak ki.

Ketten közvetlenül a lövöldözésben vesztették életüket, a másik két halálos áldozatot két nappal azután találták meg holtan, hogy a drogkereskedők túszul ejtették őket – mondta el Carlos Romero belügyminiszter egy sajtótájékoztatón.

A minisztérium korábban azt közölte, több mint háromszáz rendőrt küldtek a térségbe, hogy felkutassák a két túszt, és ellenőrzésük alá vonják a területet.

Az Amazonas vidékén fekvő Apolóban az arany- és fakereskedelem mellett – a perui határ közelsége miatt – a kábítószer-kereskedelem is virágzik. A bolíviai hatóságok hétfőn felkérték Perut határállomásai lezárására, hogy a támadásban érintett drogkereskedők ne tudjanak elmenekülni a határon át.