Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Hazámat szolgálom 2017”

Szöveg: Horváth Ferenc nyugállományú százados |  2017. október 5. 18:16

„Hazámat szolgálom 2017” címmel hirdetett vetélkedőt a Honvéd Bajtársi Klub Pápa vezetősége Pápa város középiskolái számára.

1596039634

A szellemi és fizikai feladatokat egyaránt tartalmazó megmérettetést azzal a céllal szervezték, hogy elősegítse a fiatalok hazafiasságra, valamint egészséges, sportos életmódra való nevelését, illetve népszerűsítse köreikben a honvédséget, a katonai pályát és jelentkezőket toborozzon a honvédség számára.

A városban hat középiskola működik, a versenyre – amely az MH Pápa Bázisrepülőtéren zajlott – valamennyi oktatási intézmény delegált egy-egy csapatot. A fiatalok először a csapatmúzeumban tettek látogatást, majd előadásokat hallgattak meg.

A verseny elméleti részében tesztkérdésekre kellett felelniük a diákoknak. Ezután az egészségügyi ismereteikből adtak számot, majd következett a hat elemből álló, mintegy 500 méter hosszú akadálypálya. Ezen a diákok gyakorló gépkarabélyt és egy lőszeres ládát cipelve haladtak végig, miközben többféle akadály nehezítette a dolgukat. Zárásként lövészet volt terítéken: személyenként öt lövést kellett leadni légfegyverrel egy körülbelül tíz méter távolságra lévő célra.

1596039634

A honvédelmi csapatversenyen a Petőfi Sándor Gimnázium végzett az élen, a második a Türr István Gimnázium lett, a harmadik helyre pedig a Református gimnázium ért célba. Az eredményhirdetésen Áldozó Tamás polgármester gratulált a vetélkedő valamennyi résztvevőjének, illetve a szervezőknek. Mint mondta: a Magyar Honvédség a mostani időszakban nagyon sok jó példával szolgált, különösen sokat tett az országért és a lakosságért, amiért rendkívül büszkék lehetünk a katonáinkra. A városvezető hozzátette, Pápán is egyre jobb katonának lenni, egyre jobb körülmények között lehet szolgálni a hazát.

1596039635

A vetélkedő összes résztvevője kapott egy-egy honvédelmi ajándékcsomagot, illetve az önkormányzat jóvoltából uszodabérletet. A versenyt a Honvéd Bajtársi Klub Pápa, az MH Pápa Bázisrepülőtér, a Honvéd Ezüst Nyíl Sportegyesület, valamint az „Eskün innen, Obsiton túl" Honvédelmi Alapítvány szervezte.

1596039635

Fotó: a szerző felvételei