Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazaszeretet, fegyelem, együttműködő képesség

Szöveg: Antal Ferenc |  2012. október 5. 15:46

Tartsd meg a rendet, és a rend megtart téged – jelentette ki Hende Csaba Bátonyterenyén október 5-én, pénteken.

A honvédelmi miniszter a Borbély Lajos Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (BLSZSZK) Fáy András Szakképző Iskola és Kollégiumában, a tizedik évfolyamos rendésznövendékek ünnepélyes fogadalomtételén, valamint az aradi vértanúk halálának évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen vett részt.

1595942487

Hende Csaba ünnepi beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy bár vannak, akik kétkedve fogadják a hasonló kezdeményezéseket, a huszonöt avatandó növendék a legjobb bizonyíték arra, hogy ilyen fiatalon is rendelkezhet bárki a legfontosabb tulajdonságokkal: a hazaszeretettel, a fegyelemmel és az együttműködő képességgel.

A miniszter beszédében megemlékezett az aradi tizenhárom honvéd tábornok önfeláldozásáról is, akik nem féltek életüket feláldozni a haza oltárán, és akik halálukkal is példát mutattak a következő nemzedékeknek.

„Azok a férfiak pontosan tudták, mi vár rájuk, és a halálukkal hitelesítették ezt az erkölcsi példát" – jelentette ki Hende Csaba.

1595942488

Az elmúlt évek munkájára emlékezett Csank Csaba, az iskola igazgatója, kiemelve: az intézmény az elsők között kezdett el katonai ismereteket oktatni Magyarországon.
„Iskolánk mindig nagy gondot fordított a nemzeti öntudatra nevelésre, a nemzeti ünnepekre, az állami ünnepekre, és pontosan ez a két tantárgy, a katonai alapismeretek és a rendészeti ismeretek erősíti meg a hallgatókat mind szellemileg, mind fizikailag" – fogalmazott az igazgató.

Az ünnepségen az iskola tanulói és hozzátartozóik mellett megjelentek a Magyar Honvédség, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a polgári védelem képviselői is.


Fotó: Galovtsik Gábor