Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Holland helikopterek érkeznek Pápára

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2014. április 4. 16:18

A Várpalota Challenge 2014 elnevezésű gyakorlat keretében holland helikopterek érkeznek az MH Pápa Bázisrepülőtérre április 4-én, pénteken. A Boeing CH−47D Chinook típusú szállítóhelikopterek és az AH−64D Apache típusú harci helikopterek a holland hadsereg 11-es légimozgékonyságú dandár gyakorlatát támogatják.

A holland védelmi helikoptererőktől érkező négy szállítóhelikopter és öt harci helikopter április 17-éig fog Pápáról repüléseket végrehajtani a Várpalota térségében lévő gyakorlótérre.

A Várpalota Challenge 2014 elnevezésű, holland vezetésű nemzetközi gyakorlat második szakaszában a Magyar Honvédség alakulatai is bekapcsolódnak a kiképzési tevékenységbe.

A helikopteres repüléseket több alkalommal, éjszaka fogják majd végrehajtani, amelyek jelentős zajhatással járnak a lőtér környékén.

A helikopteres erők tevékenysége következtében a várpalotai gyakorlótér légtere le van zárva a civil légi forgalom elől.

A hadgyakorlaton összesen több mint 3000 katona és 500 (zömében holland) technikai eszköz vesz részt. A várpalotai gyakorlótérre történő haditechnikai szállítások folyamatosak, azok a várpalotai, tapolcai, veszprémi és hajmáskéri vasútállomásokon, illetve közúton keresztül történnek.

A Magyar Honvédség arra kéri a térségben lakókat, hogy fogadják megértéssel a fokozódó katonai jelenlétet.

A gyakorlattal kapcsolatos lakossági észrevételeket az éjjel-nappal hívható 06-30-815-0660-as telefonszámon várja a honvédség.