Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvéd középiskolások lettek a szakma sztárjai

Szöveg: Szűcs László |  2014. április 16. 21:36

A debreceni Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium tanulói állhattak fel a képzeletbeli dobogó két felső fokára a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Műszaki Tanulmányi Verseny országos döntőjében, az elektronikai technikus szakma kategóriájában. A tanulóknak Orbán Viktor miniszterelnök adta át az elismeréseket április 16-án, szerdán Budapesten, a Hungexpo területén.

1595970378
A díjakat Orbán Viktor miniszterelnök adta át

A Honvédelmi Minisztérium fenntartásában működő szakközépiskola 2/14 évfolyamos szakképzős tanulói a január óta tartó, többfordulós és rendkívül szoros versenyben utasították maguk mögé a többieket – mondta el a honvedelem.hu kérdésére válaszolva Berkecz Gábor, az intézmény igazgatója.

Hozzátette: a versenyen egy nagyon bonyolult áramkört, valamint egy fényújságot kellett megépíteniük a diákoknak. Szerencsére az iskola tanulóinak ezt mindenkinél gyorsabban sikerült elkészíteniük, így Vér Bence az első helyen végzett, míg Szabó Péter a második helyet szerezte meg. Ezzel az eredménnyel ők lettek a szakma sztárjai – hangsúlyozta az igazgató.

1595970378
Vér Bence és Szabó Péter felkészítő tanárukkal, Ráczné Kovács Máriával

„Hende Csaba honvédelmi miniszter is támogatta ezt a képzést, így az elmúlt években több millió forint értékben tudtunk olyan eszközöket és berendezéseket vásárolni, amelyek segítették a diákok felkészülését és a szakmai oktatás színvonalának növelését" – emelte ki Berkecz Gábor, hozzátéve: Magyarország egyetlen honvéd szakközépiskolájában a honvédelmi nevelés mellett kiemelt szerepet tölt be a magas szintű elektronikai szakmai oktatás.

A diákoknak és felkészítő tanáraiknak – Ráczné Kovács Máriának, valamint Tiba Tamásnak – Orbán Viktor miniszterelnök adta át az érmeket a verseny országos döntőjén. A kormányfő a rendezvényen úgy fogalmazott: ahhoz, hogy Magyarország legyen Európa egyik termelési központja, magasan képzett szakembergárdára van szükség. A magyar szakemberek ma az ország legfontosabb versenyelőnyét jelentik – fűzte hozzá a miniszterelnök.

1595970378
A verseny győztesei a díjátadón