Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi nap Kapuváron

Szöveg: Császárné Kiss Hajnalka ömt. százados |  2020. július 10. 7:22

A győri MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj katonái idén is lehetőséget kaptak tematikus honvédelmi nap megtartására a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ által szervezett, Angyalbőrben elnevezésű gyermektáborban.

1596082098

A 6 és 16 év közötti diákok betekintést nyerhettek a Magyar Honvédség életébe, bővíthették honvédelmi ismereteiket, a feladatokon keresztül megismerhették a vezényszavakat, technikai eszközöket.

A húszfős csapatok hat állomáson keresztül találkozhattak olyan változatos feladatokkal, mint például egészségügyi ismeretek vagy a katonai testnevelés. Az egészségügyi ismeretek során a harci életmentő zsák bemutatása mellett kiemelték az egyéni higiénia fontosságát, illetve a gyerekek bővebb ismereteket szereztek a könnyebb sérülések, vérzések csillapításáról is. A katonai testnevelés, akadálypálya, alaki foglalkozás és lézeres lövészet keretében a zászlóalj kiképző állománya ízelítőt tartott számukra a katonai hivatás változatosságairól, szépségeiről.

A táborozók közül fizikai felkészültségük, illetve ügyességük bizonyítását követően a nagyobbak megismerkedtek a repeszálló mellénnyel, a rohamsisakkal, a gázálarccal és azok használatának fontosságával, míg a kisebb gyermekek katonai témájú színezőkkel foglalhatták el magukat.

GALÉRIA