Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi Sportközpont épül Baján

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Kertész László |  2020. június 25. 15:00

A jövő kihívásaira való felkészülés fontosságát is hangsúlyozza a Honvédelmi Sportközpontok megépítése – hangsúlyozta Simicskó István, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos június 25-én, csütörtökön, Baján, a helyi Honvédelmi Sportközpont alapkövének letételén.

1596081020

Simicskó István beszédében úgy fogalmazott: a helyi igényeket figyelembe véve ez egy olyan multifunkcionális komplexum lesz, amely a környéken élők számára lehetőséget biztosít arra, hogy közösségben éljenek, hobbijukat gyakorolják és hódoljanak szenvedélyeiknek. 

A kormánybiztos emlékeztetett: eddig országszerte három helyszínen helyezték el a sportközpontok alapkövét, az elsőt februárban Balassagyarmaton, majd június elején Újfehértón, és a harmadikat most Baján. „Baja városa nagyon komoly sport és katonai múltra tekinthet vissza, és ha az itt élő emberek is hasonló hagyományvilággal rendelkeznek, akkor a Honvédelmi Sportközpont megépítésével a közösség összetartó ereje is erősödni fog" – fogalmazott Simicskó István, hozzátéve: a haza védelme nemzeti ügy.

1596081020

Az eseményen – amelyen mások mellett részt vett Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Baja és térsége országgyűlési képviselője is – elhangzott: a sportközpont építését nagyon komoly előkészítő munka előzte meg. Az 1600 négyzetméteres létesítmény az alapkő letétele után a tervek szerint jövő nyárra fog felépülni, tökéletes helyszínül szolgálva a hazafias nevelés közösségi tereként.

A 2017-ben alakult Honvédelmi Sportszövetség (HS) elsődleges célja, hogy a magyar állampolgárok minél szélesebb rétegében erősítse a haza védelme iránti hazafias elkötelezettséget és áldozatkészséget. A szövetség legfontosabb beruházásai közé tartoznak a Honvédelmi Sportközpontok, amelyek a közösségi élmények, a sportolás és honvédelmi ismeretek elsajátításának legfőbb helyszínei lesznek. A HS megfogalmazása szerint minden járásban lesz majd sportközpont, ezek a lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak, és fő céljuk az, hogy bennük állandó, összetartó közösségek alakuljanak ki.

1596081021
1596081021