Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi zászlóalj és század

Szöveg: Csete László törzszászlós |  2013. október 18. 7:26

A tavalyi évhez hasonlóan idén is behívták az önkéntes műveleti tartalékos katonákat a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz.  Hatvanegyen vonultak be, belőlük alakult meg az „Active Guardian 2013” gyakorlaton résztvevő 11. Honvédelmi Zászlóalj törzse, illetve egy százada.

1595961626

Az önkéntes tartalékosokat ezúttal is a dandár 11. Harckocsi-zászlóaljának katonái várták a tatai laktanyában. A harckocsizók közül kinevezett mentorok már szeptember közepén megkezdték a tartalékosok felkészítését és összekovácsolását a gyakorlatra. A mostani, egy hetes felkészítést követően a honi védelmi századba beosztottak áttelepültek a Veszprém közelében található újmajori táborba, hogy további feladataikat ott hajtsák végre.

1595961627

A zászlóaljtörzs pedig részletes felkészítést kapott a zászlóalj-parancsnokság és a törzs szervezeti felépítéséből, feladatrendszeréből és működési rendjéből. A harckocsi-zászlóalj parancsnoki és törzs-részlegvezetői állományából megalakított mentorcsoport kiemelt figyelmet fordított a zászlóaljtörzs munkáját meghatározó harcászati tervezés feldolgozására, valamint a kapcsolódó okmányrendszer követelmények szerinti kidolgozására.

1595961627

Az önkéntes műveleti tartalékosok a gyakorlat során felfrissítették a már meglévő ismereteiket, illetve kiegészítették tudásukat az aktuális eljárásokkal.

1595961627

Fotó: Gajó Péter zászlós