Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédeskü Szentendrén

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra százados |  2018. szeptember 18. 14:16

142 közkatona és honvéd tett esküt szeptember 14-én délelőtt Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. A szerződéses legénységi állományú katonák, valamint pályakezdő tisztek és altisztek eskütételén részt vett Szpisják József dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese is.

1599193054
A katonai eskü a haza függetlenségének védelme, alkotmányos rendjének szolgálata iránt tett elkötelezettség kinyilvánítása. Ez alkalommal Róth Botond honvéd mondta a fogadalom szövegét társai előtt; az alapkiképzés végeztével szolgálatát az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison látja majd el.

1599193054
Ünnepi köszöntőjében Bozó Tibor dandártábornok, az akadémia parancsnoka megköszönte a Mecséry János Kiképző Zászlóalj áldozatos munkáját, amelyet az alapkiképzés sikeres megvalósulása érdekében végeztek.

1599193054
Beszédében kiemelte: „Jó látni az egységességet, jó látni az erőt, amelyet az esküt tett egység sugároz. Az eskü kötelesség, bárhova veti is önöket a sors, elkísér egy életen át. Az elmondott fogadalommal hivatalosan is beléptek a Magyar Honvédség nagy családjába. Felelősséggel jár ez saját maguk, családjuk, a Magyar Honvédség és a haza iránt is. Most, hogy visszatérnek anyaalakulataikhoz, megkezdődik a katonaélet sava-borsa. A kiképzés még nem ért véget, tovább folytatódik a szervezetek, szervezeti egységek és egyéni feladatok megismerésével."

1599193054
Fotó: a szerző felvételei

Címkékaltiszteskü