Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hőseink emlékét ápolják

Szöveg: Bencsik Mónika hadnagy |  2017. január 28. 9:21

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) állományából húszan – 4 aktív és 16 tartalékos állományú katona – csatlakozott a XVII. Doni Hősök Emléktúrához.

1596026783

Civilek és katonák egyaránt részt vesznek a Doni Hősök Emléktúrán, amelyet idén már tizenhetedik alkalommal szervezett meg a Magyar Tartalékosok Szövetségének hagyományőrző tagozata – dr. Simicskó István honvédelmi miniszter fővédnökségével. A menetet ezúttal három különböző időpontban teljesíti a több száz résztvevő, köztük az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) állománya. 

1596026783

Az emléktúrán résztvevő hivatásosokat és önkéntes műveleti tartalékosokat mg az indulás előtt Kálmán László alezredes köszöntötte.  Az MH KIKNYP parancsnokhelyettese sok szerencsét és kitartást kívánt mindenkinek.

1596026784

Az MH KIKNYP állománya Hajdúhadház-Hajdúböszörmény-Hajdúdorog-Hajdúnánás útvonalon keresztül érkezik Debrecenbe január 28-án: az útvonalon megemlékezéseket is tartanak. Január 29-én a túra ezen szakaszát a debreceni Hősök temetőjének látogatása zárja.

Fotó: Heszler Ramóna Petra