Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Húsvétváró családi napok a Bocskai dandárnál

Szöveg: Tordai Kamilla és Szalka Miklós őrvezető |  2018. április 1. 15:25

A katonaszülők gyermekeinek nagy örömére idén is megrendezték a húsvétváró programokat az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni és hódmezővásárhelyei helyőrségeiben.

Debrecenben, a Kossuth laktanyában idén is a Humánszolgálati Iroda szervezésében tartottak húsvéti készülődést. A rendezvényen a gyerekek és katona szüleik a kézműves-foglalkozáson közösen festettek tojásokat, készíthettek különböző anyagokból húsvéti díszeket. De az arcfestés, a lufibohóc és az ugrálóvár is sok örömet okozott a gyerekeknek. A programok közben zenés gyerekdalokkal szórakoztatták a kicsiket.

1599184429

A délelőtt fénypontjának számító eseményt, a szabadban megtartott csokinyuszi-kereső versenyt már nagyon várták a gyerekek. A nagyobbak egyedül, a kisebbek szüleikkel indultak összegyűjteni az ajándékokat. Természetesen mindenki sikerrel járt, senki sem tért haza ajándék nélkül.

1599184430

Hódmezővásárhelyen, a Helyőrségi Művelődési Otthon adott helyet a családi napnak. Az elmúlt években már hagyománnyá nőtte ki magát a helyőrségben, hogy a katonacsaládok közösen készülnek a húsvétra, ezzel is közelebb hozva egymáshoz a helyőrségben szolgáló családokat, és gyermekeiket. A gyerekek kézműves-foglalkozáson vehettek részt, ahol húsvéti díszeket készíthettek és emellett a Grimm-Busz Szinház tartott mesejáték-előadást.

1599184430

Fotó: a szerzők felvételei