Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Huszonöt éves a Mezőtúri Bajtársi Egyesület

Szöveg: Horváthné Halász Klára százados |  2015. március 1. 12:03

A Mezőtúri Bajtársi Egyesület a napokban ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját. A rendezvényen az MH Hadkiegészítő és Nyilvántartó Parancsnokságot Almási László őrnagy, a szolnoki Toborzó- és Érdekvédelmi Központ parancsnoka, illetve Horváthné Halász Klára százados, érdekvédelmi részlegvezető képviselte.

1595988649

A rendezvényen az egyesület vezetősége beszámolót tartott a 2014-ben végzett munkáról, illetve tájékoztatta a tagságot az idei munkatervről.

Ezt követően az egyesület elnöke felelevenítette a szervezet negyed évszázados történetét, mely szorosan egybefonódik Mezőtúr városával.  Elhangzott: a „Nyugdíjas Katonák Klubja" a mezőtúri laktanyában alakult meg. Mivel az alakulat 1991. augusztus 12-én áttelepült Debrecenbe, így a helyőrségben csak nyugállományú katonák, közalkalmazottak maradtak.

1595988649

Az elnök hozzátette: az egyesület fennállásának 25 éve alatt rengeteg esemény történt, s bár az alapszabályt többször is megváltoztatták, az alapvető célkitűzések megmaradtak.

Fő feladatuk ma is az egyesülethez tartozók összefogása, segítségnyújtás szociális gondjaik megoldásában, a hagyományőrzés, valamint lehetőségeikhez mérten bekapcsolódás a város társadalmi és kulturális életébe.

A rendezvény elismerések átadásával ért véget.

1595988649

Fotók: a szerző felvételei