Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is ellátogatott a Mikulás a báró Hazai Samu Laktanyába

Szöveg: Hegedüs Anita |  2016. december 5. 17:01

„Téli bundám kivasalva, szarvasaim feltankolva, piros zsákom megpakolva” – így indult útnak a Mikulás a messzi-messzi Északi-sarkról a báró Hazai Samu Laktanyába. Tavaly ugyanis ígéretet tett, hogy idén visszatér az MH Logisztikai Központ, az MH Katonai Közlekedési Központ és a HM Védelemgazdasági Hivatal (Infrastrukturális Igazgatóság) dolgozóinak gyermekeihez, és megajándékozza azokat, akik jók voltak egész évben. 

1596024094

A huszonkét fős gyermeksereg szüleivel együtt izgatottan várta a Mikulás és a krampusz érkezését: vajon piros csomagot vagy hosszú virgácsot ad-e a fehérszakállú. Azonban nem volt idejük ezen sokáig morfondírozni, hiszen sokféle, színes program, játék kötötte le a figyelmüket. Szépeket rajzoltak, festettek a Mikulásnak; különböző figurákat alkottak gyurmából; elrejtett szaloncukrokat kerestek meg, kivetített képekből ismerték fel a mesefilmeket.

A vidámságot még fokozták a Mikulás meglepetésvendégei, akiknek produkcióján kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak. Buchwarth László és Patakfalvy László zenés gyermekműsorral kedveskedtek a megjelenteknek. A gyerkőcök nagy élvezettel hallgatták az ismert dallamokat, hangosan énekelték velük együtt a mikulásváró dalokat.
Egyszer csak ebbe az örömteli hangulatba csöppent bele a várva várt, krampuszkíséretével. A gyerekek énekszóval fogadták, és egyesével járultak a piros ruháshoz. Szerencsére mindenki kapott csomagot, vagyis a Mikulás úgy ítélte meg, alapvetően jól viselkedtek az idén, de természetesen a rossz cselekedeteket javítaniuk kell. 

1596024095

Fotó: Borsányi Katalin