Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is megrendezik a nemzeti katonai zarándoklatot

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. augusztus 1. 12:21

A HM Katolikus Tábori Püspökség idén is megrendezi a nemzeti katonai zarándoklatot és az ezzel egybekötött családi napot.

A budapest-máriaremetei kegytemplomban szeptember 17-én, szombaton huszonkettedik alkalommal rendezik meg a nemzeti katonai zarándoklatot. A HM Katolikus Tábori Püspökség szeretettel hívja és várja a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítő katonákat, kormánytisztviselőket, közalkalmazottakat és családtagjaikat, valamint a nyugállományú katonákat és családtagjaikat.

A zarándoklat ideje alatt a kisebb és nagyobb gyermekeknek óriás csúszdás légvár, fajátékkészítés, arcfestés, kézműves-foglalkozás, gyöngyfűzés, játszóház lesz a kegytemplom melletti parkban.

A zarándoklatra és az azzal egybekötött családi napra szeptember 9-ig jelentkezni. A részletes programról és a jelentkezés feltételeiről az érdeklődők a tábori püspökség honlapján tájékozódhatnak.

A zarándoklatra a Katolikus Tábori Püspökség idén is gyalogmenetet indít, amelyre a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség hivatásos, illetve szerződéses katonáit, valamint kormánytisztviselőit és közalkalmazottait,

a honvéd tisztjelölteket,

az önkéntes tartalékos katonákat és

a nyugállományú katonákat várják. A gyalogmenetre szintén szeptember 9-ig lehet jelentkezni.

A menet részletes leírása itt olvasható.