Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is sereg teker a Balaton körül

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2014. április 18. 12:00

Május 10−11-én rendezi meg a „Tekerj a sereggel!” elnevezésű kerékpártúrát a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (Hososz). A kétnapos túra idén is Keszthelytől Keszthelyig tart – a résztvevők az éjszakát az MH Balatonkenesei Rekreációs Központban tölthetik.

Lassan megszokottá válik, hogy a nyár közeledtével a kerékpározni vágyók honvédségi szervezésben, két nap alatt körbetekerik a Balatont – nem mellékesen út közben megismerkedve a „magyar tenger" környékének szépségeivel, nevezetességeivel és persze kerékpárútjaival.

1595970614
Az elmúlt két évben 32M hadikerékpárok és hagyományőrző katonák is a sereggel tekertek

A kerékpározás öröme mellett azért is érdemes nevezni, mert a tóparti települések közül jó néhány egy év alatt is látványos fejlődésen ment keresztül – ilyen például Balatonfüred. Nem beszélve arról, hogy tavaly óta az MH Balatonkenesei Rekreációs Központ visszakerült a hadrendbe, így a túra fáradalmainak kipihenése közben érdemes tájékozódni az idei nyáron várható újdonságokról is…

(A túrával kapcsolatos legfontosabb információkat, a nevezési lapot és a szállásfoglaláshoz szükséges formanyomtatványt lásd csatolva!

)

Fotó: Dévényi Veronika