Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is teker a sereg!

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. április 18. 21:36

Május 9−10-én ismét a bringásoké lesz a főszerep a Balaton körüli kerékpárúton. A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (Hososz) idén is útjára indítja a hagyományos „Tekerj a sereggel!” elnevezésű kerékpártúrát – szokás szerint Keszthelytől Keszthelyig.

Május 9-én 10 órakor rajtol a Tekerj a sereggel! mezőnye Keszthelyről; az első napon Balatonkeneséig jutnak majd el a túrázók, akiknek az MH Balatonkenesei Rekreációs Központ ad szállást éjszakára. A második napon a biciklisek bejárják az északi partot, majd célba érnek Keszthelyen. A túrázók az útvonal számos pontján találnak frissítőpontokat, az első napon Szigligeten, Balatonakalin, Csopakon és Balatonkenesén, második nap pedig Siófokon, Balatonszemesen és Balatonfenyvesen vételezhetnek innivalót.

Hende Csaba honvédelmi miniszter 2012-ben indította útjára a Tekerj a sereggel! mozgalmat, azóta évről évre megrendezik a katonák és civilek közös biciklitúráit. A népszerű Balaton-kerülő túra mellett Vas és Fejér megyékben is nyeregbe szálltak már a túrázók.

Az idei, Balaton körüli kerékpártúráról a Hososz honlapján itt, itt és itt lehet további részleteket megtalálni!

1595991621


Fotó: archív

Címkéksport