Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is versenyezhetnek a makettezők

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. március 18. 19:42

Huszonötödik alkalommal mutathatják be alkotásaikat a makettezők március 21-22-én, Szolnokon. A jubileumi versenyen számos kategóriában lehet nevezni, aki pedig a legtöbb pontot gyűjti össze, vagy a legötletesebb makettet mutatja be, a „Best of Show” díjat is hazaviheti.

Huszonötödik alkalommal rendez országos makettversenyt, és ehhez kapcsolódva makettkiállítást az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Szolnoki Makettezők Baráti Köre, a martfűi a Turul Makett Klub és a Puma Makett Klub. A versenyzők az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Művelődési Otthonában állíthatják ki pályamunkáikat.

Minden kategóriában arany, ezüst és bronzérmekért lehet indulni, emellett számos különdíj is vár a versenyzőkre, amelyek odaítélését a zsűri vagy a felajánlók döntik el.

A „Best of Show" díjat a legmagasabb pontszámot elért, vagy a legötletesebb, legkülönlegesebb alkotás kapja, a zsűri, a zsűrielnök és a Szolnoki Makettezők Baráti köre döntése alapján. Repülés Baráti Kör (RBK) vándorkupát a zsűri és a RBK képviselője által a legszínvonalasabbnak ítélt repülőgép alkotója viheti haza.

A verseny mellett az érdeklődők megtekinthetik a Szolnoki Repüléstörténeti Kiállítóhelyet és a Magyar repüléstörténeti emlékkiállítást, valamint sportrepülőgéppel nézhetik meg Szolnokot madártávlatból. A verseny alatti börzén a Zrínyi Kiadó is részt vesz kedvezményes könyvvásárral.

1595989825