Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

II. Helikoptersimogató Nyíltnap

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. augusztus 16. 18:52

Fotókiállítással egészül ki a II. Helikoptersimogató Nyíltnap Veszprémben, a Laczkó Dezső Múzeum Tanulmányi Raktárának udvarán, az LHSN.HU weboldal szervezésében augusztus 18-án, szombaton. A rendezvény fővédnöke Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke, a fotókiállítást pedig dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka nyitja meg.

A „Rege a Csodaszarvasról – avagy a Legenda feltámad" című fotótárlat a magyar felségjelzésű Mi-24-es, NATO kódnevén HIND azaz Szarvastehén becenevű harci helikopterek múltját, jelenét és jövőjét mutatja be, Dévényi Veronika, a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. fotóriportere, Hegedűs Csaba Mi-24 fegyvermechanikus – fotós, Zord Gábor szakújságíró, valamint Balogh Ákos és Benedek Levente az LHSN.HU fotóriportereinek képein keresztül.

A fotókiállítás megnyitását követően Dévényi Veronika Forgószárnyalás című, a magyar katonai helikopteres repülők mindennapjait bemutató képes albumról – kötetlen beszélgetés során – lehetőség nyílik bárkinek kérdezni a szerzőt a könyv, a benne szereplő képek kapcsán, valamint dedikáltathatja is saját példányát.

A késő délutáni óráktól pedig kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes időtöltést biztosít a Laczkó Dezső Múzeum Tanulmányi Raktárának udvarán álló Mi-24D harci helikopter, mely kívül és belül is megtekinthető lesz, napnyugtakor pedig a helikopter felújított külső és belső világítását is életre keltik a szervezők, emellett több repülőtéri fénytechnikai eszköz, például egy hatalmas APM-90-es repülőtéri fényszóró biztosítja az estébe nyúló rendezvény hangulatát.

A rendezvény látogatása ingyenes!

1599191811