Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Imahelyet avattak a Stefánia Palota kertjében

Szöveg: Takács Vivien |  2015. október 28. 15:31

„Az évtizedes fák ölelésében ez a csodálatosan megmunkált új építmény hiánypótló” – fogalmazott Kun Szabó István vezérőrnagy Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ kertjében október 28-án, szerdán.

1596003048

A Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a felszentelt imahelyről elmondta, hogy „nem a régi idők emlékének leporolása hívta életre, hanem a jelenkor emberének igénye. Igény a megnyugvásra, igény az elmélkedésre, igény a hagyományokon alapuló szertartásokra."

1596003048

A vezérőrnagy kiemelte, ez a kegyhely lehetőséget nyújt a házasodni készülő fiataloknak, hogy a keresztény tradíciókat ápolva bensőséges hangulatú, egyházi szertartás keretében fogadjanak örök hűséget egymásnak. „Nem egekbe törő tornyú díszes templomot avatunk, hanem egy olyan imahelyet, amely szerény, mégis a természetessége által gyönyörködtetni képes" – tette hozzá a helyettes államtitkár.

1596003048

Beszéde után Kun Szabó István vezérőrnagy, és Baráth Ernő ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár megbízott parancsnoka a nemzeti színű szalag átvágásával adta át hivatalosan is az imahelyet.

1596003048

Ezt követően a Papp Bálint György iparművész által tervezett imahelyet először Jákob János dandártábornok, protestáns tábori püspök, majd Berta Tibor ezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke áldotta meg.
A rendezvény a lélekharang megkongatása után Körtvélyessy Zsolt, Jászai Mari-díjas, érdemes művész szavalatával, és a Honvéd Férfikar rövid műsorával zárult.

1596003048

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária