Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Inter arma caritas – tizenhetedik adás

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. március 7. 7:06

Nem az állandó fogadkozás a hűség bizonyítéka, hanem az egyszer kimondott és megtartott fogadalom − idézem William Shakespeare-t. Köszönti kedves hallgatóit, s tartalmas időtöltést kíván az adás szerkesztője. Hazaszeretet, hagyománytisztelet, hűség és becsület − a katonai hivatáshoz köthető fogalmak, amelyek maguktól értetődőek, s a mindennapokban valamennyiünk értékei kellenek, kellenének hogy legyenek… Légyen szó katonáról vagy civil állampolgárról.

Adásunk tartalmából:

A katonazene értéket teremt − ezúttal a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred új indulójának megszületéséről hallanak. A zenét – az itt, a műsorunkban is már megszólalt − Ruff Tamás százados szerezte, s a székesfehérvári helyőrségi zenekar tolmácsolta nemrégiben szélesebb közönség előtt, a 10. alkalommal megrendezett „Katona-zenekari Kerekasztal" elnevezésű eseményen.

I. Szent László, Árpád-házi király igazságos, de szigorú uralkodó volt. Keresztény hite sok nehézségen átsegítette, az ő uralkodása alatt avatták az első magyar szenteket: Gellért püspököt, I. Istvánt, Szent Imrét. Szent László életét idézzük Katonák, hősök sorozatunkban, amelyet ezúttal is Markovics Milán Mór tábori lelkész szerkesztett.

Adásunk végén kalendárium, a történeti visszatekintőnkkel.

Változatlanul megoszthatják velünk gondolataikat, javaslataikat az [email protected] elektronikus postacímen, vagy a Katolikus Tábori Püspökség címén: Budapest, Szabadság tér 3.