Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét járható a 62-es út Seregélyesnél

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. április 10. 15:11

Feloldották a Fejér megyei Seregélyesnél a 62-es út zárlatát, amelyet azért rendeltek el, mert robbanótestekre bukkantak munkások a főút mellett – tájékoztatta az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje április 10-én, csütörtökön kora délután az MTI-t.

Várkonyi Melinda főhadnagy közölte, hogy a második világháború harcai során hátrahagyott német légvédelmi lőszerek egy részét a közelben megsemmisítették, a többit pedig a honvédségi gyűjtőhelyre szállítják.

Emlékeztetett arra, hogy a főút mellett, kábelfektetés közben bukkantak elő a robbanótestek a földből. Megállapították, hogy 46 fel nem használt, éles, 88 milliméteres német légvédelmi lőszert találtak.

A tűzszerészek hét lőszert a közelben megsemmisítettek, a többit pedig a gyűjtőhelyre szállítják – mondta Várkonyi Melinda.

A 88 milliméteres légvédelmi ágyú a német Wehrmacht egyik leghatásosabb fegyvere volt. A légvédelem mellett tankelhárító ágyúként is használták; ezt a löveget építették be a legendás Tigris harckocsikba.

Címkéktűzszerész