Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Helyőrségi mezei futóbajnokságot rendeztek Szolnokon

Szöveg: Tószegi Zoltán százados |  2014. április 10. 15:42

A napokban rendezték meg Szolnokon a helyőrségi mezei futóbajnokságot. Hét, a helyőrségben települt alakulat − az MH Ludovika Zászlóalj, az MH Altiszti Akadémia, az MH Béketámogató és Kiképző Központ, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis − versenyzői álltak rajthoz.

1595970060

A szolnoki bázison eltérő meredekségű és magasságú dombok nehezítették a versenyt

A 4×1000 méteres váltóban tizenhárom csapat, míg egyéniben 134 induló versenyzett.
A versenynek ezúttal rendhagyó módon nem a szandai rét adott otthont. Virág Zoltán hadnagy, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis testnevelőtisztje elmondta: nem véletlenül választották az MH Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázist a megmérettetés helyszínéül. A Magyar Honvédség szintű mezei futóbajnokságot ugyanis idén Veszprémben rendezik meg, az ottani terepviszonyok pedig nagyon eltérnek az Alföld közepén találhatóaktól.

1595970060

A helikopterbázison rendezték meg a helyőrségi mezei futóbajnokságot

A szolnoki bázison pedig vannak mesterségesen kialakított, eltérő meredekségű és magasságú dombok. A pályát most úgy jelölték ki, hogy a futóknak ezeket minden távon többször le kelljen küzdeniük. A sokak számára szokatlan körülmények között mind a résztvevők, mind a szervezők reálisabb képet alkothattak arról, mi várható a két hét múlva sorra kerülő országos döntőn.

1595970060
Akik a két hét múlva sorra kerülő országos döntőn részt vehetnek

Fotó: Simon Zoltán zászlós és Antal Viktor zászlós