Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jobb körülmények, jobb hangulat

Szöveg: Révész Béla |  2014. február 5. 7:08

Összesen 22 millió forint értékben végeztek az elmúlt hónapokban karbantartási munkálatokat az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni laktanyájának tiszti étkezdéjében és konyhájában.

1595966534

A megújult tiszti étkezde

A kivitelezés szükségessége és realizálhatósága még 2013 augusztusában vetődött fel, amikor Hende Csaba honvédelmi miniszter és Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a minisztériumi fenntartásba vont Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium évnyitója alkalmából a laktanyába látogatott. Az elöljárók akkori elhatározásának megfelelően hamarosan elkezdődhettek a munkálatok, amelyre 19 millió forintot a központi forrásból, 3 millió forintot pedig a dandár büdzséjéből fordítottak.

Papp Béla őrnagy, a dandár logisztikai főnök-helyettese elmondta: nagy szükség volt már a karbantartásra, hiszen ilyen jellegű, teljes, szinte minden részletre kiterjedő munkálatokat utoljára 26 éve, 1988-ban végeztek a laktanya étkezdéjében. A karbantartás során az étkezdén túl a tiszti főzőtérben is sor került a burkolat, a szennyvíz-lefolyóhálózat és a világítótestek teljes cseréjére. Mindezeken túl a nyílászárók új, hővédő üveges cseréjét is meg tudták valósítani, ennek anyagi feltételeit a dandár biztosította saját költségvetéséből.

1595966534

Papp Béla őrnagy, az MH  5. Bocskai István Lövészdandár logisztikai főnök-helyettese

Papp őrnagy hozzátette: a főzőtér karbantartása kiemelten fontos feladat volt, hiszen a tiszti- és a legénységi állomány mellett a Gábor Dénes Szakközépiskola mintegy 350 növendékének és oktatójának is itt főznek.

Törő András étkezdevezető érthető jókedvvel fogadta az átadási ünnepségre érkezőket. Mint mondta, a kulturáltabb, színvonalasabb környezet mind az állomány, mind az étkezdei dolgozók hangulatát pozitívan befolyásolja. Kiemelte, hogy a minőségi burkolatcserékkel a csúszás okozta balesetveszély is megszűnt, a karbantartás pedig minden élelmiszer-biztonsági és egészségügyi rendeletnek maradéktalanul megfelel.

A megújult tiszti étkezdét és a főzőteret ünnepélyes keretek között Somogyi János alezredes, a Bocskai-dandár törzsfőnöke adta át.

1595966535

Az ünnepélyes átadó

Fotó: Bán Attila főtörzsőrmester