Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékony logisztikusok

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy |  2018. december 24. 9:25

Immár hagyománnyá vált, hogy az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred minden év szeptemberében megrendezi az MH 64. Deseda Félmaraton elnevezésű futóversenyt, amelynek nevezési díjából befolyt összeget a Kaposi Mór Oktatókórház Mosdósi Gyermekrehabilitációs Egység részére ajánlják fel.

1599197603
Idén decemberben folytatta a jótékonykodást a kaposvári alakulat. Rengeteg játék, könyv és ruha gyűlt össze, amelyeket a katonák eljuttattak a kórház számára a beteg gyerekeknek. Mikulás napja alkalmából a logisztikus Télapó is ellátogatott hozzájuk: huszonegy kicsi vett részt az intézet és a katonák által szervezett műsoron, melynek végén minden gyerek átvehette a Télapótól a csomagot, majd kedvére válogathatott az összegyűjtött játékokból.

A katonákon kívül a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium és a civilek is rengeteg hasznos holmit gyűjtöttek össze a gyerekeknek – a logisztikusok kezdeményezése nagyon sokakat megmozgatott. A Logisztikai Ezred ezenkívül egy hatalmas fenyőfát is adományozott, melyet december 11-én a helyszínre is szállítottak, és 17-én a gyerekek, a katonák és a kórházi dolgozók együtt díszítettek fel.

1599197603
A decemberi programokat a 19-i karácsonyi ünnepi műsor zárta Mosdóson. A rendezvényre nem csupán a logisztikus katonák, hanem azok családjai, gyermekei is meghívást kaptak. Bár karácsony közeledtével nem sok gyermek marad a gyermekrehabilitáción, csak azok, akiknek súlyos állapota nem engedi, hogy otthon töltsék az ünnepeket, a kaposvári alakulat mégis örömteli pillanatokat szerzett nekik.  

1599197603
Fotó: a szerző felvételei