Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jövőre is marad a nyugdíjpénztári hozzájárulás

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. október 26. 17:56

Aktualizálta és megújította korábbi együttműködési megállapodását az MH Összhaderőnemi Parancsnoksága és a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár október 26-án, szerdán, Székesfehérváron.

A Honvédelmi Minisztérium – munkáltatói tagként – alapítója a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztárnak, amely több mint 20 éve eredményesen kezeli és gyarapítja a tagok nyugdíjcélú megtakarításait.

Póda Jenő ügyvezető igazgató az aláírás előtti előadásában bemutatta a pénztár tevékenységét és eredményeit. Kiemelte, hogy a pénztár a jogszabályokban lehetővé tett legteljesebb körű szolgáltatásokat biztosítja, a legjelentősebb nyugdíjpénztárak közé tartozik, tőkeerős, kiegyensúlyozott és biztonságos a működése. A pénztár nonprofit működése – például nincs ügynöki díj – a legolcsóbb professzionális vagyonkezelést biztosítja tagjainak.
A Magyar Nemzeti Bank által tavaly lefolytatott átfogó felügyeleti ellenőrzés megerősítette, hogy a Honvéd Nyugdíjpénztár országos viszonylatban a legmagasabb hozamot biztosította tagjainak.

1596022213

Az együttműködési megállapodás keretében a pénztár továbbra is vállalja, hogy a személyi állomány részére szakmai előadásokat, illetve kihelyezett ügyfélszolgálati tájékoztatókat tart.
A honvédelmi miniszter döntése alapján, a honvédelmi tárca – az állományába tartozó nyugdíjpénztár tagok részére – továbbra is fenntartja az eddigi havi 4 300 forint fejenkénti támogatást, és azt a tárca a 2017-ben is folyósítja. E támogatás így a jövőben is ösztönző erővel bír a hosszú távú nyugdíjcélú öngondoskodás terén.

Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka zárszavában az öngondoskodás fontosságát hangsúlyozva az állomány figyelmébe ajánlotta a honvédelmi miniszter által biztosított támogatást.

Fotó: Révész Csaba