Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jövőre nagy csatát terveznek Pákozdon

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2012. szeptember 27. 10:46

Javában tart az idei Honvédfesztivál, a szervezők azonban már most gondolnak 2013-ra, amikor is az 1848-as pákozd-sukorói csata 165. évfordulóját szeretnék méltóképpen megünnepelni. Ehhez azonban komoly támogatásra van szükség.

Több hagyományőrző szervezet részvételével minden eddiginél komolyabb; és az ünnephez méltó formában szeretnék felidézni az 1848-49-es forradalom és szabadságharc meghatározó csatáját a pákozdi Katonai Emlékparkban (KEMPP).

Ennek érdekében a szervezők minden érdeklődőnek lehetőséget biztosítanak úgynevezett támogató jegy vásárlására, amellyel a katonai hagyományőrzés iránt elkötelezett emberek egyrészt támogatják a nagyszabású csata létrejöttét, másrészt pedig értelemszerűen már most megvehetik jegyüket az eseményre.

1595942160

„Támogatói jegy elsősorban a katonai emlékparkban vásárolható, de minden olyan rendezvényen is lehetőség van erre, amelyet a Honvédség és Társadalom Baráti Kör szervez" – tájékoztatta a honvedelem.hu-t Oláh László önkéntes tartalékos alezredes, a KEMPP szakmai főreferense.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a közelmúltban lezajlott lecsófesztiválon vásárolt támogatói jegyet.

Fotó: A szerző felvétele