Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kaposváron a honvédség vezénylőzászlósa

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy |  2019. február 23. 6:38

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa tett látogatást február 21-én az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél.

1599199211
A látogatás célja az volt, hogy egy állománygyűlés keretén belül tájékoztassa a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében átalakított, Acélkocka elnevezésű altisztképzési rendszerről a kaposvári alakulat altiszti és legénységi állományát. A mintegy 400 fő részvételével zajlott előadás másik célja a tájékoztatás mellett az volt, hogy ne munkának, hanem hivatásnak érezze minden altiszt a pályát, és találja meg a helyét ebben az átalakított rendszerben. A lelkesítés természetesen nem talált süket fülekre egy olyan embertől, aki huszonhét éves katonai pályafutást tudhat maga mögött.

Kriston István főtörzszászlós azt is elmondta, hogy jól felkészült, motivált altisztekre van szükség, mert velük látványos eredményeket lehet elérni a Magyar Honvédségben. „Bátran kell a cél elé állni és hivatást építeni" – mondta. A közel kétórás előadás iránymutatásként szolgált mind a jelenlegi, mind a jövő altisztjei számára, hiszen a célkitűzés a régió meghatározó altiszti karává válni.

1599199211
Fotó: a szerző felvételei